You are not logged in.

1

Saturday, May 29th 2010, 8:14pm

Hadankaren alebo zapojime logiku :)

Ahojte, dnes mi moja timova kolegyna poslala jednu velmi zaujimavu hadanku...urcite mnohi z vas poznaju tento typ hadaniek , tak som si povedala, ze aj my si mozme lamat trosku hlavu na nasom fore...takze dam ju sem a kto spravne uhadne moze dat dalsiu. Uvidime komu to ako pali :):)

Lode
V jednom prístave stojí vedľa seba 5 lodí.
1 . Grécka loď odchádza o šiestej a vezie kávu.
2. Prostredná loď má čierny komín.
3. Anglická loď odchádza o deviatej.
4. Francúzska loď je vľavo od lodi vezúcej kávu a má modrý komín.
5. Vpravo od lodi vezúcej kakao je loď idúca do Marseille.
6. Brazílska loď ide do Manily.
7. Vedľa lodi vezúcej ryžu je loď so zeleným komínom.
8. Loď do Janova odchádza o piatej.
9. Španielska loď odchádza o siedmej a je vpravo od lodi idúcej do
Marseille.
1 0. Do Hamburgu ide loď s červeným komínom.
1 1 . Vedľa lodi odchádzajúcej o siedmej je loď s bielym komínom.
1 2. Loď kotviaca na kraji vezie obilie.
1 3. Loď s čiernym komínom odchádza o ôsmej.
1 4. Loď vezúca obilie kotví vedľa lodi vezúcej ryžu.
1 5. Do Hamburgu odchádza loď o šiestej.
Pod akou národnou zástavou odchádza loď do Port Saidu? Ktorá loď vezie
čaj?

2

Saturday, May 29th 2010, 11:38pm

mam to uz vyriesene,, :) ale nedam vysledok, ved nech aj dalsi si polamu hlavu

Occupation: I hore-dole

• Send private message

3

Sunday, May 30th 2010, 9:43am

Tak mi to máme na nástenke v našej téme hádanky a tam to niekto vyriešil ale výsledok nedám lebo mňa by to nikdy nenapadlo

4

Sunday, June 6th 2010, 8:12pm

Vy ste ale lenivci :D keby za to dame rubiny uz tu je hned milion postov :) Neni to super obcas precvicit mozgove zavity ? :DDD

5

Monday, June 14th 2010, 12:59pm

Dneska sa naucime nieco o matematike.
Cielom je, naucit sa SAMOSTATNE vyriesit problemy, pomocou znalosti zo zakladnej, strednej a vysokej skoly (pokial si teda este spominate :)
Uloha je taka, ze vam dam tri cisla a jeden vysledok, a vy spravite tolko matematickych operacii kolko potrebujete, tak aby vam vysledok vysiel presne ako som vam dal.

Dam vam priklad, aby ste vedeli oco ide. Zbytok si vyrieste sami.

2 2 2 = 6
2 + 2 + 2 = 6
tak a teraz uz vy :) ↓↓

This post has been edited 7 times, last edit by "cangoore" (Jun 14th 2010, 1:19pm)

6

Monday, June 14th 2010, 2:33pm

dakujem za pripomenutie preco sa mi vs kole nepacilo, skoro som zabudol
ale uz mam druhy a treti vysledok :thumbup: :pillepalle:
http://valhallabk.webnode.sk/

verbovaci link na S4 http://s4.battleknight.sk/index.php?loc=hire&ref=OTk2

TOTO SA STANE KED SA OHRADITE VOCI ADMINOVY
You are not allowed to enter this page. You do not have the required permissions to enter this page.

This post has been edited 1 times, last edit by "bathoryus" (Jun 14th 2010, 2:35pm)

7

Wednesday, June 16th 2010, 1:41pm

HÁDANKA Č.1

1 FRANCIE - JANOV - MODRÝ - 5 - ČAJ
2 ŘECKO - HAMBURK - ČERVENÝ - 6 - KÁVA
3 BRAZÍLIE - MANILA - ČERNÝ - 8 - KAKAO
4 ANGLIE - MARSEILLE - BÍLÝ - 9 - RÝŽE
5 ŠPANĚLSKO - PORT SAID - ZELENÝ - 7 - OBILÍ

This post has been edited 1 times, last edit by "Dantell" (Jun 16th 2010, 1:58pm)

8

Wednesday, June 16th 2010, 8:43pm

spravne dantell :):) mne trvalo asi 35 minut kym som na to prisla, nechcela som podvadzat s vysledkom. A ta cangoreeho no priznam sa ze riadny oriesok to je :)

9

Monday, June 28th 2010, 12:50pm

chcete riesenie? alebo uz to mate, , mam novu hadanku pre vas

• Send private message

10

Monday, June 28th 2010, 2:15pm

no ja mám iba s 3,2,5,6, som iba piatak na ZŠ tak čo tu mám rob

11

Tuesday, June 29th 2010, 10:01am

Riesenie
dvojky som vam uz prezradil,, tak podme na 6tky, 6+6-6=6, tazke Einsteine? ja viem ze nie, podme dalej, tak si myslim ze ste spravili aj tie 3jky 3x3-3=6 , mozno 5ky :) 5/5+5=6, a ked budete mat stastie tak aj 7cky spravite -7/7+7=6 ani tak nie? minus sedem deleno sedem sa rovna jedna. minus jedna plus 7 sa rovna 6 :) a teraz ideme na tie zlozitejsie.
4ka , znak odmocnina budem pisat ako V , takze V4+V4+V4=6
9tka, V9xV9-V9=6
8ka , V8+V8+V8=6, co? ze to neni ono? dajte si kazdu odmocninu z druhej na tretiu a uz to vychadza :)
tak, a ostalo nam este nieco? aha,,jasne tie zakerne jednicky

dobre tu je mala pomocka 1+1+1 =6, ani tak nie? ste na tom z matiky spatne? ja viem ze skolaci zo zakladnej asi nebudu vediet, ale ostatni? tak teda tu je riesenie 1+1+1!=6
! Faktorial je cislo, ktore obdrzime nasobenim vsetkych predchadzajucich cisiel az do 1 a symbolizuje sa vykricnikom,
cize 1+1+1=3 a 3! je 3x2x1 = Prasarna :)))))) ale matematicky to sedi :)) viac na wikipedii :)

• Send private message

12

Tuesday, June 29th 2010, 5:01pm

omg sa nečudujem že som to nevedel, šak som až teraz prvýkrát videl znak odmocniny a / som síce videl veľa krát no aj tak viem také KULOVÉ
ja viem ze skolaci zo zakladnej asi nebudu vediet

nie že asi ale určite :D

13

Tuesday, June 29th 2010, 6:28pm

cangoore to sa mohli aj odmocniny? omg :D:D ja ze len klasika tie styri znamienka....

14

Tuesday, June 29th 2010, 7:15pm

cangoore to sa mohli aj odmocniny? omg :D:D ja ze len klasika tie styri znamienka....

Uloha je taka, ze vam dam tri cisla a jeden vysledok, a vy spravite tolko matematickych operacii kolko potrebujete, tak aby vam vysledok vysiel presne ako som vam dal. ved to bolo napisane, :)

15

Sunday, January 1st 2012, 3:14pm

A skusme dalsiu :))

Hrad
Stredoveký hrad obliehala armáda. Okolo štvorcového hradu bola 10 m široká vodná priekopa. Dobyvatelia však dokázali zhotoviť len lávky 9,5 m dlhé. Mudrc, ktorého veliteľ stále zbytočne vláčil so sebou, im tentokrát predsa len poradil, ako s pomocou týchto lávok vodnú priekopu prekonať.
Poradíš im ?

hornet

Super Gameoperator

• Send private message

16

Monday, January 9th 2012, 4:52pm

jednoducho, jeden rebrík preložia na vonkajšom rohu priekopy tak, aby tvoril rovnoramenný trojuholník a druhý rebrík položiť medzi stredom prvého rebríka a vnútorného brehu priekopy a tak prekonať priekopu vo všetkých rohoch priekopy...
:thumbsup: nekrič hop, kým ti nepreskočí :thumbsup:

:rolleeyes: s úsmevom ide všetko lepšie :rolleeyes: